Kai kurie produktai ne tik neprideda papildomų kilogramų, bet ir degina atliekamus riebalus.
Greipfrutai
Jie mažina insulino kiekį, o tai malšina norą ką nors užkąsti. Kaskart po valgio suvalgant po pusę greipfruto ar išgeriant 1580 g jo sulčių, vidutiniškai per dvi savaites numetama pora kilogramų. Greipfrutų sultis galima maišyti su apelsinų ir citrinų sultimis. Tai papildomai stiprina imunitetą ir iš organizmo valo šlakus.
Žalioji arbata
Neleidžia susidaryti vėžinėms ląstelėms. Padeda apsisaugoti nuo širdies bei kraujagyslių ligų. Teigiamai veikia metabolizmo procesus organizme. Per dieną išgerdami 5 puodelius žaliosios arbatos, atsikratote 70-80 kalorijų.
Aštrus maistas
Aštrūs prieskoniai verčia organizmą prakaituoti, sparčiau plakti širdį, o tai greitina metabolizmą. Bet jei dievinate aštrius traškučius ar aštrų kepsnį, vargu ar numesite nors porą kilogramų.
Neriebūs pieno produktai
Jei ne tik aprūpina organizmą kalciu, bet ir didina kalcitriolio gamybą – šis hormonas priverčia ląsteles sudeginti daugiau riebalų.
Vanduo
Suplonėti sunku, jei vartojate nepakankamai tyro vandens. Kai trūksta skysčių, sulėtėja organizmo metabolizmo procesai. Kraujyje gali sumažėti gliukozės. Atsiranda silpnumas ir svaigsta galva.
Cinamonas
Vos ketvirtis šaukštelio cinamono, suvalgomo su maistu, padeda efektyviau pasisavinti kalcį ir mažina cukraus kiekį kraujyje. Nuo per didelio cukraus kiekio atsiranda vis naujų riebalų sankaupų. Cinamoną galima vartoti vietoj cukraus, nes natūralus jo skonis saldus.
Baltymingas maistas
Kad susidarytų raumenų masė, būtini baltymai. O kuo daugiau turite raumenų, tuo daugiau riebalų sudeginate, net jei ilsitės. Dar daugiau – baltymams pasisavinti sudeginama daugiau kalorijų nei riebalams ar angliavandeniams. Geriausi baltymų šaltiniai – vištų krūtinėlės, žuvys, kiaušinių baltymai, kalakutiena.