Keli Didžiosios Britanijos restoranai, reitinguoti prestižine Michelin žvaigžde, savo klientams suteikia galimybę atsinešti į restoraną savo alkoholinius gėrimus arba nemokamai, arba už simbolinį mokestį. Tuo būdu restoranai stengiasi paremti savo klientus ekonominės krizės metu.
Tokį kilniaširdišką žestą parodė tokie garsūs Londono restoranai kaip Tom Aikens ir Ledbury, kurie įvertinti atitinkamai viena ir dviem Michelin žvaigždėmis.
Šiuo pavyzdžiu pasekė ir kitų Didžiosios Britanijos miestų restoranai. Aubergine, Arbutus, Club Gasconir Boisdale restoranai savo klientams siūlo akciją BYO – Bring your own bottle (atsinešk savo gėrimą). Vakarienė šiuose restoranuose be gėrimų vidutiniškai kainuoja 50 svarų (60 eurų).
Šiuo metu beveik 50 Londono restoranų aptarnauja BYO Wine Club programos dalyvius, kuriems leidžiama atsinešti savo vyną, jei jie yra sumokėję metinį mokestį – 99 svarus (120 eurų). Restoranai rekomenduoja susilaikyti nuo pigaus vyno, kadangi, pavyzdžiui, vynas butelis už 12 svarų gali būti prasto skonio ženklas kitiems restorano lankytojams. BYO Wine Club programos dalyviai turi laikytis ir kitų taisyklių: nesinešti vyno, kuris yra restorano meniu, bei leisti someljė paragauti atsinešto vyno.