Pagal meškeriojimo temomis rašančių leidinių surinktus duomenis ir mūsų kontinento meškeriotojų apklausų statistiką buvo pabandyta atsakyti į šį aktualų daugeliui meškeriotojų klausimą.
Pasirodė, kad europiečių meškeriotojų laimikių statistiniais duomenimis, 58 proc. karšių sugaunama ežeruose, 26 proc. – upėse, 8 proc. – tvenkiniuose, 4 proc. – apleistuose karjeruose, 4 proc. – jūrų įlankose ir lagūnose, į kurias įteka upės. Karšiai geriausiai kimba gegužės, birželio, liepos, rugpjūčio mėnesiais, rugsėjo pirmąsias dvi savaites būna pauzė, o spalį karšiai vėl kimba aktyviai. Žiemą daugiausiai karšių sugaunama sausio mėnesį. Plačiašoniai gelmių gyventojai geriausiai kimba saulėtomis dienomis 5 kartus aktyviau nei lynojant, ypač kai oras nevėjuotas ir šiltas. Kokius masalus dažniausiai ragauja karšiai? Pagal Europos meškeriotojų apklausas, 17 proc. suviliojama pas mus dar gana nauju masalu – konservuotais kukurūzais, 20 proc. susigundo tešla ir makaronais, 9 proc. susivilioja šutintais kviečiais ir perlinėmis kruopomis, 11 proc. griebia naktinį slieką, 4 proc. nepraleidžia pro šalį raudonų Kalifornijos ar mėšlinių sliekų vėrinuko, o likusieji pakliūva ant kabliuko paragavę uodo trūklio, musių ar kitų vabzdžių lervų. Pagal šią statistiką galima sudaryti gana patikimą karšių valgiaraštį, kuris pravers žūklėje.